__

Nick Vujicic - no arms, no legs...no worries

Nick har varken ben eller armar, ändå har han en stark livsglädje och positiv syn på det mesta. Han låter inte sina fysiska förutsättningar, som är sämre än de flesta andras, hindra honom från att leva. Han ser möjligheter istället för hinder och har god självkänsla. Hur Nick tacklar vardagen och alla dess händelser är imponerande. Att han lyckas se allt som möjligheter är en klar inspiration.
____ Ibland kan det verka som att glada och utåtriktade personer har god självkänsla och alltid har haft det. Men så är det ju inte egentligen, det är bara ytan och insidan kan vara något helt annat. Nick är positiv trots sina fysiska förutsättningar, men en bit in i filmen visar det sig att han såklart inte alltid varit det. Han berättar om hur han som åttaåring hade svårt att se ljust på framtiden, det var så många saker han inte kunde göra. Senare kom han till insikt med att alla tankar om vad han inte kan göra inte skulle hjälpa honom, så han bestämde sig för att försöka vända dem till positiva tankar.
____Hans nuvarande personlighet visar på att hans arbete för att ändra sin inställning har hjälpt. Han säger i klippet att han gått från ett liv utan ben och armar till ett liv utan gränser; ”from a life without limbs to a life without limits”.

Nick är en människa precis som alla andra, den stora skillnaden är våra fysiska förutsättningar. De allra flesta har både ben och armar, en del har inte ens något problem som allergi. Nick har sedan han föddes saknat ben och armar. I grund och botten så gott som alla bättre fysiska förutsättningar än honom, inga större problem eller hinder med att röra sig eller göra saker. Ändå verkar han mycket mer positiv än de flesta och ser möjligheter trots sina hinder. Vi som har bra fysiska förutsättningar däremot ser mer hinder och begränsningar trots våra möjligheter.
En del kan ha beslutsångest över vilka skor de ska köpa medan Nick inte ens har några fötter. Medan en del klagar över att de har torra händer önskar han innerst inne att han skulle ha haft händer så att han kunde hålla sin blivande frus hand. Allt för många tycker inte att de själva är vackra. Nick Vujicics utstrålning talar för sig själv och säger att han är vacker.
____Nick har en gång haft väldigt låg självkänsla, men han tog sig ur de tankarna och började jobba på sin självbild och att uppnå sina mål. Nicks nuvarande mående är ett resultat på en lång tids arbete. Eftersom att han en gång mått mycket sämre och nu mår så bra måste han ha gått en lång väg för att vara där han är nu. Är inte det ett väldigt starkt bevis på man kan förbättra sin självkänsla? Att än hur dåligt man mår, hur dålig självkänsla man än har eller hur negativt man än ser på livet så kan man alltid arbeta sig ur det. Än hur det ser ut i nuläget så kan det alltid bli bättre, det tar bara lite tid men är sedan helt klart värt det. Nick har varit på botten, men han tog sig upp och genom att arbeta för att ändra sitt synsätt.
____Nick är ett bevis på att man kan arbeta upp sin självkänsla. Visst kan man tänka att det inte blir bättre, att det alltid kommer vara som det varit och att det inte kommer ordna sig. Likaså säger Nick i filmen att han, likt många andra, har mått dåligt men att han trots allt tog sig kraft att ändra sin situation. Han började bli tacksam. Kanske han började affirmera positivt eller arbeta med sina tankar på något annat vis?
____Vilket som så kan man se Nick som en stor stor inspiration. Ser man en person som är utstrålar en sån glädje som Nick och får höra att den mått eller tänkt i princip likadant som en själv en gång i tiden, då ser man att det finns hopp. Klarar han det, så klarar alla det -
även du och jag._